Aurinkorannantie

Vanhaikoti Aurinkoranta

Vanhainkoti Aurinkorannan eräässä huoneessa asuu vanha mies. Hänellä on kaksi lastenlasta, jotka vierailevat useasti pappansa luona. Reinolla on huoneessaan sänky, jolla hän nukkuu ja pöytä, jolla hän lukee aamulehden ja juo kahvit. Pöydällä hän pitää kaikenlaisia herkkuja lastenlapsia varten. Reino-papalla on Leila-kissa, jonka hän on nimennyt kuolleen vaimonsa mukaan. Reino rakastaa yli kaiken kävelyjä järven rannalla.

Villa Ruiskaunokki

Villa Ruiskaunokki on vuonna 2009 valmistunut viisi kerroksinen talo. Talo on saanut nimensä kauniista kukasta ruiskaunokista, jota on viljelty monta vuotta tontilla jolle talo rakennettiin. Heti kun talo valmistui ja sitä alettiin kaupata huomasi Kauniston rouva ilmoituksen lehdessä:

Herra ja rouva ja lapset olivat jo kauan harkinneen kerrostalosta muuttoa omakotitaloon. Rouva Kaunisto oli viimeisillään raskaana. Hän selaili asunto esitteitä, kunnes silmiin pisti hienon viisi kerroksisen talon kuva. Rouva soitti heti asunnonvälittäjälle ja sopi ajan asuntoesittelylle. Kun päivä koitti kaikki olivat innoissaan. He parkkeerasivat autonsa suuren talon eteen. Piha oli sotkuinen ja rakennusrojua täynnä. Piha ei miellyttänyt rouvaa. He astuivat sisään suureen keittiöön. Keittiö oli kaikkien mielestä aivan mahtava, paljon suurempikin kuin kerrostalon keittiö. Seuraavaksi he kiipesivät portaat ylös olohuoneeseen, jossa oli takka. Olohuoneen vieressä oli kylpyhuone. Kylpyhuoneessa oli upo uusi pyykinpesukone. Kerrostalossa heillä ei ollut pyykinpesukonetta, vaan he joutuivat pesemään kaikki pyykit käsin. Pihasta rouva oli saanut huonon ensivaikutelman, mutta tähän mennessä se oli jo pyyhkiytynyt hänen mielestään pois. Sitten he nousivat portaat kerrosta ylemmäs. Kolmannessa kerroksessa oli kaksi huonetta. Näistä tulisisvat hyvät lastenhuoneet rouva mietti mielessään. Taas noustiin kerrosta ylemmäs. Siellä avautui suuri lapsille tarkoitettu huone. Lapset ihastuivat huoneeseen heti ja päätös oli lasten mielestä selvä. Rouva empi vielä hetken. Rouvan mieli muuttui kun noustiin ylimpään huoneeseen. Nyt rouvakin oli varma talon uusista omistajista. "Me otamme tämän", sanoi rouva Kaunisto. Seuraavana päivänä heille syntyi söpö pieni vauva.